The Skin-Soothing Marvel of Common Mallow

Čudesna Moć Sljeza za Smirivanje Kože

Kao ljekovita biljka poznat od davnina, sljez je botanički rod koji obuhvaća šezdesetak vrsta, od kojih osam raste i u Hrvatskoj.
Među njima je i crni ili šumski sljez (Malva Sylvestris) čiji su se nježni cvjetovi ružičasto-crvene do plavkasto-ljubičaste boje pokazali korisnim saveznicima u njezi kože. Naime, cvijet crnog sljeza sadrži do 10% sluzi u čijem sastavu dominiraju kiseli visokomolekularni polisaharidi koji imaju izrazito hidratantno i protuupalno djelovanje na kožu.
Boju cvijetu daju antocijani, biljni pigmenti iz skupine flavonoida zaslužni za adstringentni (zatežući) učinak, ali i smanjivanje aktivnosti enzima koji razgrađuju kolagen i elastin, proteine koji nam kožu čine napetom, mladolikom i lijepom.
Stoga ne čudi da je ekstrakt cvijeta crnog sljeza (INCI: Malva Sylvestris Flower Extract) svoje mjesto našao u prirodnoj kozmetici, kao sastojak umirujućeg djelovanja koji se može primjenjivati već za njegu dječje kože, ali i one pogođene upalnim oboljenjima te površinskim oštećenjima. Naročito ga voli suha i osjetljiva koža sklona crvenilu i iritacijama, a jedan je od sastojaka zbog kojih će vam koža biti zahvalna na Fieldgood "ANTI AGE" kremi.

Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije objave.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.