The Skin-Soothing Marvel of Common Mallow

Čudesna Moć Sljeza za Smirivanje Kože

Kao ljekovita biljka poznat od davnina, sljez je botanički rod koji obuhvaća šezdesetak vrsta, od kojih osam raste i u Hrvatskoj.
Među njima je i crni ili šumski sljez (Malva Sylvestris) čiji su se nježni cvjetovi ružičasto-crvene do plavkasto-ljubičaste boje pokazali korisnim saveznicima u njezi kože. Naime, cvijet crnog sljeza sadrži do 10% sluzi u čijem sastavu dominiraju kiseli visokomolekularni polisaharidi koji imaju izrazito hidratantno i protuupalno djelovanje na kožu.
Boju cvijetu daju antocijani, biljni pigmenti iz skupine flavonoida zaslužni za adstringentni (zatežući) učinak, ali i smanjivanje aktivnosti enzima koji razgrađuju kolagen i elastin, proteine koji nam kožu čine napetom, mladolikom i lijepom.
Stoga ne čudi da je ekstrakt cvijeta crnog sljeza (INCI: Malva Sylvestris Flower Extract) svoje mjesto našao u prirodnoj kozmetici, kao sastojak umirujućeg djelovanja koji se može primjenjivati već za njegu dječje kože, ali i one pogođene upalnim oboljenjima te površinskim oštećenjima. Naročito ga voli suha i osjetljiva koža sklona crvenilu i iritacijama, a jedan je od sastojaka zbog kojih će vam koža biti zahvalna na Fieldgood "ANTI AGE" kremi.

Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije objave.

Ovo web-mjesto zaštićeno je sustavom reCAPTCHA te se primjenuju Googleov Pravilnik o zaštiti privatnosti te Uvjeti pružanja usluge.