Otok Brač: Prirodna simfonija nadahnjuje eleganciju Fieldgood proizvoda

Otok se u proljeće zazeleni. U gradovima se isprepletu mirisi cvjetova citrusa, bagrema i badema, a nisko grmlje prošarano ljubičastim i bijelim laticama prati od davnina utabane putove težaka.
U travnju kiša napoji uspavanu zemlju, pa se poglavito u obrađivanim poljima, vinogradima i maslinicima rano pojave mladice divljeg samoniklog jestivog bilja, u gastronomiji poznatog kao mišanca ili divlje zelje. Kostriš, kozja brada, koromač, divlja mrkva, divlji poriluk… dovoljno je par kapi domaćeg maslinovog ulja te koje kuhano jaje, i eto pravog užitka za nepce!
Pastiri strpljivo čekaju dok ovce bezbrižno brste makiju i nisko raslinje, pazeći da im ne pobjegnu u susjedna polja. To se često i desi, a tragove bijega ovce ostavljaju na ogradi od prepletene žice ili drači, po kojoj se milovani povjetarcem vijore snopovi runa.
Krajolik je krševit, a teren pun škrapa zahtjevan za hod, o čemu svjedoči obuća težaka koji i ljeti i zimi nose visoke gležnjače. Među njima je i dosta lovaca koji najbolje poznaju područja na koja ljudska noga rijetko kroči. Imate li sreće, otkrit će vam gdje se nalazi grm šipurike, kamo ići po divlje šparoge, gdje se zlati polje smilja i gospine trave ili pak stoji murva ispod koje se možete zamrljati njenim slasnim plodovima.
Neugledne putove krasi cvjetno šarenilo sljezova, brnistre, lisičine i maka, iz kamenih pročelja starih kuća uzdižu se zijevalice i grmovi kapara, a na livadama lavande, ružmarina, kadulje, vrijeska i ostalih medonosnih biljaka hrane se pčele iz obližnjih košnica.
U srpnju je zrak ispunjen mirisom borovine, suncem sprženog aromatskog bilja i suhe zemlje. Sigurno ga mnogi rado prizivaju u sjećanje dok sanjare o ljetnom odmoru.
Južnom stranom otoka dominira stjenovita pustara koja se uzdiže iznad nemirne površine mora. Strme, suncem obasjane padine omiljeno su stanište trnovitog bilja i raštrkanih grmova šmrike, česmine i gluhača. Veličanstvenost te tihe pustoši najljepše se osjeti kad kupači počnu skupljati svoje ručnike s plaža i izgladnjeli od cjelodnevnog boravka uz more žure u restorane ispratiti sunce uz čašu plavca malog.
Čovjekova potraga za obradivom površinom oblikovala je jedinstven krajolik pun kamenih ograda i gomila koje su stoljećima gradile vrijedne težačke ruke. Iskonski simbol Brača, suhozidi ni na jednom drugom otoku ne prekrivaju toliku površinu. Na vapnenačkim terasama s pogledom na more čvrsto je ukorijenjena vinova loza od čijeg grožđa prave vrhunska vina. Stabla maslina s krošnjama nalik kišobranu čekaju jesen kad se obiru njihove duge grane pune plodova.
Kad preša istisne zadnje kapi ulja, a vino u bačvama zori, otok utone u zimski san. Iz dimnjaka izlazi dim česmine i borovine, bura raznosi sol iz mora, a u domovima se pripremaju slastice od domaćih naranči, mandarina, limuna, badema, oraha i rogača.

Brač, otok obilnih darova, potaknuo je stvaranje linije prirodne njege za kožu Fieldgood. Usađena u zagrljaj otoka, ova linija harmonično plete elemente prirode Brača - ekstrakte biljaka, ulja i cvjetne vode - u svoju bit, stvarajući miris koji može očarati i inspirirati. Baš kao što se vegetacija otoka bori protiv elemenata, proizvodi Fieldgood su dizajnirani da njeguju kožu, odražavajući mudrost i izdržljivost prirode.

U potrazi za ovom vizijom, znanost i priroda se prožimaju u elegantnoj sinergiji. Pomno birane sirovine svjedoče o predanosti kvaliteti, sigurnosti i učinkovitosti. Jer u plesu znanosti leži prirodna složenost melodije, a u prirodnoj simfoniji leži mudrost znanosti. U toj delikatnoj ravnoteži proizvodi Fieldgood prihvaćaju svoju svrhu: njegovati, obnavljati i harmonizirati.