Lavender: Nature's Skin Soother and Relaxation Elixir

Lavanda: Prirodni Umirujući Sastojak za Kožu i Izvor Opuštanja

Na što vas asocira lavanda? Ne, ne valjda na tjeranje moljaca iz ormara iako je i u tom smislu vrlo učinkovita. Njena ljubičasta boja i prepoznatljiv, lagano opor, a opet opuštajući miris nalik je dodiru majke koja nam svojim nježnim dodirom i poljupcem poručuje da će sve biti u redu, da će se netko pobrinuti za nas. Zanimljivo, u Dalmaciji lavanda simbolizira baš majku, a smilje brižnog oca. A lavanda je prema našoj koži uistinu poput majke, blaga i umirujuća, pomaže kod osipa, opekotina izazvanih suncem, uboda kukaca, raznih kožnih iritacija, posjekotina i ogrebotina.
Iako postoji više od njenih 40 vrsta, koje se razlikuju po kemijskom sastavu pa tako i načinu uporabe, u kozmetici je naročito cijenjena tzv. „prava lavanda,“ Lavandula Angustifolia (Lavandula vera, L. officinalis) od koje se prave cvjetna vodica (hidrolat) i eterično ulje. Lavandin hidrolat (INCI: Lavandula Angustifolia Flower Water) zbog uravnotežene pH vrijednosti odgovara svim tipovima kože njegujući je kad joj ranije spomenuti vanjski faktori naude, a njeno eterično ulje (INCI: Lavandula Angustifolia Oil) vrlo je blago i neškodljivo, te dobrodošlo u tretiranju osjetljive i oštećene kože. Znanstvena su istraživanja pokazala da eterično ulje prave lavande također djeluje protiv grčeva (spazmolitički) i tjeskobe (anksiolitički).
Kažu da brige, koje iskazujemo grčenjem vilice, mrštenjem i sličnim grimasama, dodaju osobi barem deset godina gore. Stoga se nadamo da će vam u Fieldgood "ANTI AGE" kremi hidrolat i eterično ulje prave lavande osim majčinskog djelovanja na kožu svojim mirisom donijeti relaksaciju i dobro raspoloženje.

Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije objave.

Ovo web-mjesto zaštićeno je sustavom reCAPTCHA te se primjenuju Googleov Pravilnik o zaštiti privatnosti te Uvjeti pružanja usluge.