Cistus: The Skin Savior for Reducing Redness and Inflammation

Bušin: Spasitelj Kože za Smanjenje Crvenila i Upale

Bušin, poznat i kao „kamena ruža“ jer raste na stjenovitim padinama, višegodišnji je polugrm čijih dvadesetak vrsta uspijeva na području Mediterana.
Još su ga stari Egipćani uvozili s Krete i koristili za kozmetičke svrhe, spominje se i u Bibliji kao biljka koja se uz tamjan i mirtu stavljala u kadionice, a u Europi se od srednjeg vijeka upotrebljavao za tretiranje inficiranih rana i za njegu kože, a kao baza za parfeme se zbog intenzivnog, dugotrajnog mošusnog mirisa u parfumeristici primjenjuje i dan danas.
Zakuhavanjem listova i grančica vrste Cistus ladaniferus sakuplja se smola (labdanum) iz koje se destilacijom vodenom parom dobiva eterično ulje koje se zbog tonificirajućeg i zatežućeg djelovanja u kozmetici često upotrebljava u preparatima protiv starenja kože.
Osim što je dobrodošao sastojak u njezi zrele kože s borama, budući da potiče stvaranje vlage pomaže i u slučajevima vrlo suhe, dehidrirane kože. Zahvaljujući antimikrobnim i protuupalnim svojstvima eterično ulje bušina (INCI: Cistus Ladaniferus Twig Oil) blagotvorno djeluje na inficiranu i upaljenu kožu, pa ga je preporučljivo upotrebljavati kod akni, ekcema ili manjih rana.
S obzirom da smanjuje crvenilo te umiruje i regenerira kožu pokazalo se djelotvornim i kod rozaceje, a zahvaljujući svojim brojnim pozitivnim učincima našlo se i u Fieldgood "ANTI AGE" kremi.

Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije objave.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.